Website over Poolse grafische kunst en de activiteiten van de Stichting

Info      Tentoonstellingen      Kunstenaars      Grafiekcollectie      Overige activiteiten     Musea       Links     Home


 

 

sygula.jpg (5880 bytes)

Geboren in 1959

Akademie voor Schone Kunsten, Kraków

Grafiek, schilderen, tekenen

Prijzen: onderscheiding op de expositie Jonge Kunstenaars, Kraków 1991; onderscheiding Beste Grafiek van de Maand, Kraków 1992 en 1993; Grand Prix Beste Grafiek van de Maand 1994 en 1995.

Individuele tentoonstellingen: Galerie Farbiarnia, Kraków 1988, Neurenberg 1992; Galerie ZPAF, Kraków 1993; Galerie Propitia, Leiden 1994; Dominik Rostworowski Gallery, Kraków 1995.

Groepstentoonstellingen: o.a. in Canada, Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland, Noorwegen, België, Italië, India, Bulgarije, Nederland en Polen.

Sygula_ets.jpg (37116 bytes)
Opgeleid als schilder maakt Sygu_a met veel toewijding grafiek, die nauw verbonden is met de figuratieve motieven en de blijmoedige uitstraling van zijn schilderijen. Hij werkt op spontane wijze en gebruikt felle kleuren, die de expressie van zijn voorstellingen nog meer benadrukken. Als thema verkiest hij de mens in al zijn uitbundigheid en levenslust. Vooral de vrouw vormt voor de kunstenaar een belangrijke inspiratiebron. In zijn werk vindt men een element van uitzinnigheid en de schittering van een eindeloos carnaval dat de mensen meevoert in een extatische dans tot de totale uitputting. Deze beelden laten de toeschouwer van het leven genieten en doen hem geloven in de optimistische expressie van de kunst.