Website over Poolse grafische kunst en de activiteiten van de Stichting

Info      Tentoonstellingen      Kunstenaars      Grafiekcollectie      Overige activiteiten     Musea       Links     Home


 

 

skoczek.jpg (5242 bytes)

Geboren 1959

Akademie voor Schone Kunsten, Kraków

Grafiek, schilderen, tekenen

Prijzen: onderscheiding Grafiek van de Maand, Kraków 1994, 1995

Individuele tentoonstellingen: Galerie WSP, Kraków 1986; Galerie Maly Rynek, Kraków 1987, openbaare bibliotheek Leiden, oktober 1998.

Groepstentoonstellingen: o.a. in Mexico, Spanje, Italië en Polen.

 

skoczek_ets.jpg (19299 bytes)

Het werk van Skoczek-Wojnicka toont een aantal verschillende en toch met elkaar verbonden thema's. Opvallend zijn de beelden weergegeven vanuit een soort vogelvluchtperspectief als fantasievolle transformaties van kaarten en atlassen. Deze benadering loopt als een rode draad door haar oeuvre en krijgt telkens een andere behandeling; van abstractie, via een "warme" benadering van een kaart-fragment, tot de terugkeer naar de oude 16e- en 17e-eeuwse afbeeldingen van de wereld. De volgende stap vormen de kaarten die sensueel behandeld worden (serie "De wereldkaarten - de kaarten van tastgevoel"). Haar grafiek heeft geen uniforme stijl en dat komt, volgens haar, door de gretigheid in de onderwerpskeuze, door de fascinatie voor het leven, door de onverwachte inspiratie en door de tegenzin om zichzelf te binden aan een duidelijke herkenbare werkwijze. Zij wil over de mogelijkheid beschikken om nieuwe dingen te ontdekken.