Website over Poolse grafische kunst en de activiteiten van de Stichting

Info      Tentoonstellingen      Kunstenaars      Grafiekcollectie      Overige activiteiten     Musea       Links     Home


,

michalska.jpg (4926 bytes)

Geboren in 1963

Akademie voor Schone Kunsten, Kraków

Grafiek, schilderen

Prijzen: Grand Prix Prijsvraag Galicië, Oostenrijks Consulaat, Kraków 1991; Grand Prix Beste Grafiek van de Maand, Kraków 1993; onderscheiding Beste Grafiek van de Maand, Kraków 1993; Grand Prix Beste Grafiek van de Maand, Kraków 1994; onderscheiding Beste Grafiek van de Maand, Kraków 1994, oktober 1998 Lak Galerie, Leiden, Nederland.

Individuele tentoonstellingen: Galerie PSP, Torun 1989; Black Gallery, Kraków 1994.

Groepstentoonstellingen: o.a. in Duitsland, Ierland, Litouwen en Polen.

michalska_ets.jpg (29595 bytes)
Het grafische werk van Michalska toont donkere menselijke silhouetten, verspreid op het witte vlak. Deze verbeelding van vele menselijke figuren, rondgestrooid in diverse richtingen, roept vreemd genoeg geen stemming van bedreiging of verplettering op, maar wordt geneutraliseerd door een decoratieve en ritmische vlakverdeling. Gebaren en bewegingen van het individu zijn leesbaar, vol expressie en uitdrukking. Het expressieve karakter van de silhouetten staat in kontrast met de geordende compositie van het geheel. De rust en het verfijnde raffinement van grijstinten, zwarte accenten en ritmes geven een gevoel van intellectuele distantie tot de omringende wereld en in het bijzonder tot de veelheid van naast elkaar bestaande levensvormen.