Info      Tentoonstellingen      Kunstenaars      Grafiekcollectie      Overige activiteiten      Musea       Links      Start

 

 

 

kwasniewski.jpg (5412 bytes)

Geboren in 1955

Opleiding: Akademie voor Schone Kunsten, Kraków

Grafiek, tekenen

Prijzen: prijs Landelijke Affiche Prijsvraag, Kraków 1981 en 1986; onderscheiding Beste Grafiek van het Jaar, Kraków 1989.

Groepstentoonstellingen: o.a. in Duitsland, Frankrijk, de Verenigde Staten, Denemark, Finland, Japan, Mexico, Zweden, Nederland, Tsjechië en Polen.

kwasniewski_ets1.jpg (15202 bytes)        kwasniewski_ets3.jpg (24780 bytes)
De middelen, die Kwasniewski in zijn grafiek gebruikt, zijn deformatie en karikatuur. Deze verlenen aan zijn werk een zwarte humor. Met opzet tekent hij nonchalant en maakt geen gebruik van kompositieregels. In deze vorm presenteert hij zijn thema's aan de toeschouwer. Kwasniewski's bewuste "amateurisme" getuigt van zijn artistieke raffinement. Hij zegt over zichzelf: "Ik vermoed dat mijn onderdompeling in de groteske wereld van zowel fantasie als satire voor mij een eigenaardige zuiveringsaktie is om de angsten te reduceren die vanuit de buitenwereld tot mij doordringen [...], maar ook degene die manifest zijn in mij - innerlijke spanningen in de vorm van obsessies en complexen. Het schijnt mij toe dat dit vreemde absurde theater dat ik bedrijf, mij toestaat deze demonen in redelijke mate te neutraliseren."